Entorn

Attractions

ACTIVITATS I LLOCS D'INTERÈS


La Segarra és una de les comarques que formen la Depressió Central Catalana. Les seves terres han estat habitades des del Neolític i això ha conformat un patrimoni històric que inclou restes d'antigues ciutats romanes, torres de guaita, viles emmurallades i castells, petites capelles i grans santuaris.

DIFERENTS RUTES, ENTRE ELLES LA RUTA DEL CERCAVINS


Tipus: sender

Dificultat: baixa

Distancia: 12,720 km

Punt de partida i arribada: Montornès de Segarra


El riu Cercavins neix a les costes de serra de Suró i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta ruta. Destaquen altres rutes com la dels Castells de Sió, la del Cister, la dels Plans, entre altres.


OUR LOCATION

CEMENTIRI


D'època modernista. El seu origen el trobem en una sèrie de millores que un fill del poble, Josep Balcells i Cortada, va realitzar.


Va ser construït l'any 1896. Manté la seva fisonomia original. Té forma quadrada i cada una de les cantonades està presidida per una ampla i alta torre, amb teules de ceràmica vidriada. Al fons, visible clarament des de la porta gòtica de l'entrada, destaca la capella.


OUR LOCATION

UN BON LLOC

PER GAUDIR DE LES VACANCES 


La Segarra amb un paisatge i una vida rural poc transformats per la urbanització i la industrialització, fenòmens que s'han concentrat a les principals poblacions de la comarca, es caracteritza per tenir una bellesa intrínseca capaç de satisfer els esperits sensibles als valors de la natura, de la història i de la vida rural.

TALLERS DE CERÀMICA A VERDÚ


La ceràmica negra de Verdú és una marca de qualitat artesana. Les seves formes i colors ens porten a èpoques anteriors, on en cada entrada de les cases de pagès hi havia un estri de ceràmica negra ple d'aigua fresca on el caminant podia refrescar la gola després d'una jornada de treball al tros o de camí.


Es poden visitar els tallers i obradors artesans especialitzats en ceràmica tradicional. A Verdú també hi destaca el seu castell, visitable des del 2014. A travès de l'oficina de turisme de Verdú podeu gaudir d'una visita guiada a la vila i conèixer el seu castell


OUR LOCATION

ENOTURISME: CELLERS I CATES


Dins de la denominació d'origen Costers del Segre, trobem diferents cellers familiars:


Celler Comalats. A l'Ametlla de Segarra (a 3 km de Cal Saumell). Contacteu-hi directament i escolliu entre les diferents activitats que ofereixen: visita al celler i degustació de vins, visita al celler i esmorzar a les vinyes o visita al celler i dinar entre les vinyes.

 

Celler Boldú viticultors. Situat al municipi de Verdú, és un edifici amb molta personalitat emmarcat en línies i colors suaus que dibuixen una perfecta integració amb el paisatge.  Visiteu-lo i degusteu els seus vins en una cata organitzada.


Casa Pardet, un celler que segueix el mètodes d’agricultura ecològica i biodinàmica i que produeix vins sense additius. Les visite inclouen la possibilitat de realitzar una degustació d’algun dels seus productes directament dels seus dipòsits.


Celler Cercavins, el plaer de poder crear gràcies a la terra i Carviresa, celler i botiga de vins.


Us recomanem concertar les visites i cates amb antelació.


A principis d'octubre, Verdú celebra el Bacus, festa de la verema i el vi. Durant dos dies es poden degustar els diferents vins de la zona.


OUR LOCATION

Visita el nostre tour virtual